WACS in de Cloud: het hoe en waarom

De vraag is niet: wie werkt in de Cloud maar wie werkt NIET in de Cloud?

WACS en COMBELL: THE PERFECT MATCH!

Veilig en toegankelijk

Het meest gehoorde bezwaar over de Cloud: “Is die wel veilig?” Wel, als de grootste banken, verzekeraars, overheden, De Lijn… een beroep doen op de Cloud en als de Minister van Digitalisatie Alexander De Croo trots tweet dat alle overheidsdiensten gaan werken in 1 Cloud, toont dit net dat de ‘wolk’ superveilig is. We geven hier graag wat tekst en uitleg en lees zeker het artikel over een Kempense garagehouder. Die werd gehackt omdat hij NIET in de Cloud werkte…

WACS in de Cloud zorgt ervoor dat uw gegevens op een veilige manier worden opgeslaan. Dit komt door de hoge eisen die worden gesteld aan de beveiliging. Cloud is zelfs veiliger dan een traditionele ICT-infrastructuur. Want in de Cloud kunt u op een eenvoudige manier aangeven welke werknemer toegang heeft tot welke bestanden of gegevens. Het is dus niet zo dat het een alles of niets keuze is.

WACSonline werkt hiervoor samen met met Combell, een server die niet binnen uw organisatie staat maar in hun beveiligde datacenter. Of u nu thuis, op kantoor of onderweg werkt, deze server is met internet toegankelijk bereikbaar middels een computer, tablet of smartphone. Zo heeft iedere medewerker toegang tot de informatie die op dat moment nodig is.

"Gehackt en afgeperst!"

Garagist koos voor de Cloud nadat hij werd gehackt

“Zolang ik leef, komt hier nooit nog traditionele ICT-infrastructuur binnen”, zegt een Kempense garagehouder. Hij werd gehackt en afgeperst. “Nu ik in de Cloud werk, ben ik geruster dan ooit.”

“Het moet ergens eind vorig jaar geweest zijn”, vertrouwt de man ons toe, die ten opzichte van zijn klanten natuurlijk anoniem wenst te blijven. “Er gebeurden rare en vervelende dingen. Mijn harde schijf ratelde meer dan vroeger, af en toe doken advertenties in mijn browser op, mijn systeem reageerde trager en klanten kloegen dat ik spam verstuurde.”

Deze collega van u had het dus ‘zitten’, zijn computer was gehackt. “Om mijn computer weer ‘vrij te krijgen’, moest ik die hacker met bitcoins betalen (voor huidige waarde bitcoin, klik hier). Dit heeft me echt een heuse hap uit mijn budget gekost.” Daarna koos hij voor de Cloud. “Zolang ik leef, komt hier nooit meer traditionele ICT-infrastructuur binnen. De Cloud geeft me een superveilig gevoel. Ik ben geruster dan ooit.”

Wat u moet weten over Combell en 'HTTPS'

De #1 hosting partner in de Benelux

Combell heeft 9500 ultra beveiligde servers en werkt enkel met de nieuwste en meest energiezuinige servers van DELL. Daarnaast maakt Combell ook gebruik van Cisco en Juniper technologie. Hun state-of-the-art firewall houdt indringers en hackers buiten en garandeert dat uw server veilig blijft.  Meer info over de ISO certficaten van Combell leest u hier: WACSONLINE – Data security

WACSonline maakt ook gebruik van een ‘Secure HTTPS-verbinding’ aan de hand van een SSL-certificaat. Dit zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de browser van uw bezoeker en de server waarop uw website staat. Maar wat is SSL, en hoe werkt het? Het grappige filmpje legt het hiernaast piekfijn uit. Voor nog meer technische info kan u HIER klikken.