23/02/2022

Verplicht vernieuwde Car-Pass getest en goedgekeurd

Car-Pass is vanaf dit jaar completer. De vernieuwde en verplichte Car-Pass bevat nu ook informatie over het type motor en de digitale onderhoudshistoriek. WACSonline deed een audit bij Autocenter Hein en deze test was een voltreffer. Dit zal nu uitgebreid worden naar al onze andere klanten.  

Wij testten de vernieuwde en verplichte Car-Pass uit bij onze klant Autocenter Hein in Rotselaar. De audit was een succes, waardoor niks ons er nog van weerhoudt dit bij onze andere klanten op te starten. Voor hen heel belangrijk, want de vernieuwde Car-Pass is verplicht.

Wat is er nu allemaal nieuw?

Car-Pass, die de hele geschiedenis van een in België ingeschreven auto weergeeft, is sinds dit jaar veranderd. Zo moet de informatie over het type motor de koper van een tweedehandsauto in staat stellen meteen te weten te komen of het om een klassieke (met verbrandingsmotor), hybride of 100% elektrische auto gaat.

Bovendien zal de QR-code op de Car-Pass niet alleen aangeven dat het geen vervalst document is, het zal ook de volledige onderhoudshistoriek van het voertuig vertellen. Tot slot zullen voor statistische doeleinden anonieme gegevens uit de Car-Pass worden geëxtraheerd.