02/03/2021

Over een goeie maand (5 april) start de paasvakantie. Als het lenteweer deze flow aanhoudt, ziet het er een mooie tweeweekse uit. Aangezien naar het buitenland reizen nog niet aan te raden zal zijn, zullen veel families de auto nemen om in eigen land te reizen. Dit liefst zorgeloos en comfortabel, dus niet zonder een afspraak bij de garage. Leuk vooruitzicht voor de garagist, niet?

Het is altijd eens interessant om er cijfers bij te nemen om dit te staven. Vooreerst deze uit ons online garagepakket WACSonline, waarin we kunnen zien hoeveel orders er verwerkt worden bij onze klanten en garagisten.

En wat blijkt? Buiten de periode van de feestdagen, gaan de orders van oktober vorig jaar tot nu in stijgende lijn. Lockdown of niet, de garagesector valt niet op zijn ‘gat’ door de ‘staycation’.

2 auto’s per gezin, occasies boomen

Welke cijfers konden we nog inkijken? Die van de StatBel (FOD) tonen dat dat elk gezin gemiddeld 1,95 personenauto’s bezit. Zeg maar twee auto’s per gezin. En als ze er eentje aankopen, dan kiezen ze meestal voor een tweedehands voertuig.

Ook bij dit gegeven rinkelt de kassa bij de garagist. Een occasie betekent over het algemeen sneller een afspraak bij de garage voor een herstelling of onderhoud.

Leuke (weers)voorspelling voor paasvakantie

Het mooie weer maakt dus ook het mooie weer voor de garagist. Als dat geen leuke (weers)voorspelling is. Klaar voor de paasvakantie? WACSonline alvast wel!